"ΑΝΑΚΥΚΛΩΝΩ ΣΤΗΝ ΠΗΓΗ"

Αρχική » Repair Cafe

Repair Cafe

Επικοινωνία

(+30)2610222259______________Email: anakyklwnw@gmail.com
Ώρες λειτουργίας αποθήκης
Σάββατο: 10:00-15:00

rc-%cf%80%ce%b1%cf%84%cf%81%ce%b1%cf%83-logo-rgb

——————————————————————————

Τι είναι το Repair Cafe

Η «Ανακυκλώνω στην πηγή» δημιούργησε το πρώτο στην Ελλάδα Repair Cafe της παγκόσμιας αλυσίδας επαναχρησιμοποίησης RepairCafe.org, που αριθμεί πάνω από 1.400 σημεία σε όλον τον πλανήτη.

Το Repair Cafe είναι μια κοινωνική εκδήλωση σε ειδικά διαμορφωμένο φιλικό χώρο, όπου όσοι έχουν χαλασμένες συσκευές και αντικείμενα – από μία κούπα μέχρι ένα laptop και από ένα ποδήλατο μέχρι ένα i-phone – μπορούν να συναντηθούν με εθελοντές της Ανακυκλώνω στην Πηγή που «πιάνουν τα χέρια τους» και να προσπαθήσουν να τα επισκευάσουν δωρεάν, «πίνοντας έναν καφέ». Οι εθελοντές τεχνικοί δίνουν τα σωστά εργαλεία και επιδεικνύουν τη χρήση τους στο συμμετέχοντα, του εξηγούν ποια είναι η βλάβη και πώς μπορεί να επιδιορθωθεί.

Σκοπός του Repair Cafe είναι να συναντηθούμε με τους συμπολίτες μας, για το μοίρασμα της γνώσης επισκευών και κατασκευών και όχι να ανταγωνιστούμε επαγγελματίες επισκευαστές. Επιπλέον ο πολίτης συμμετέχει στην επισκευή και μαθαίνει να επισκευάζει αντί να παραδίδει τη συσκευή και να περιμένει τον τεχνικό να την επιδιορθώσει. Αναγνωρίζεται έτσι η αξία του επισκευάζω / επαναχρησιμοποιώ τις συσκευές μου και δεν τις ανακυκλώνω / «πετάω» στα σκουπίδια.

Μάθετε περισσότερα για τους στόχους του Repair cafe από την επίσημη ιστοσελίδα RepairCafe.org.

——————————————————————————

Εκδηλώσεις Repair Cafe

Οι επισκευές γίνονται απαραίτητα με τη συμμετοχή σας, με όλους τους κανόνες ασφαλείας, ο χώρος είναι φιλικός σε παιδιά και κατοικίδια ενώ το Repair Cafe μπορεί να διοργανωθεί και σε άλλους χώρους όπως συλλόγους, σχολεία, πανεπιστημιακές σχολές, ΚΑΠΗ, καφετέριες, πλατείες και καταστήματα. Μέχρι στιγμής περισσότερες από 10 τέτοιες εκδηλώσεις έχουν πραγματοποιηθεί. Δείτε αναλυτικά τις παλιότερες εκδηλώσεις εδώ.

——————————————————————————

Συμμετοχή στο Repair Cafe

Δηλώστε συμμετοχή είτε σαν εθελοντής επισκευαστής είτε αν έχετε οτιδήποτε προς επισκευή και θέλετε βοήθεια στην επισκευή τηλεφωνώντας στο 2610 222259 είτε στέλνοντας email στο anakyklwnw [at] gmail.com.

——————————————————————————

Δράση επαναχρησιμοποίησης ανακυκλωμένου εξοπλισμού

Το Repair Cafe Πάτρας, ως δράση της Ανακυκλώνω στην Πηγή, προωθεί την επαναχρησιμοποίηση του εξοπλισμού αντί της ανακύκλωσης επισκευάζοντας δωρεάν εξοπλισμό όπως Η/Υ, οθόνες, UPS κτλ που έχουν δοθεί προς ανακύκλωση και διαθέτοντάς τον σε σχολικές μονάδες.

Μέχρι στιγμής περισσότερες από 208 οθόνες TFT, 1 TV, 108 Η/Υ & 6 laptops έχουν δοθεί σε σχολεία, ενώ η αξία του διατιθέμενου εξοπλισμού ξεπερνά τις 11.985. Δείτε αναλυτικά τα στοιχεία επαναχρησιμοποίησης εξοπλισμού, που είχε δοθεί για ανακύκλωση, επισκευάστηκε και διατέθηκε σε σχολεία της ευρύτερης περιοχής.

repair manifesto big.jpg

repair cafe patras

dpe-tft3a

Advertisement
Αρέσει σε %d bloggers: