"ΑΝΑΚΥΚΛΩΝΩ ΣΤΗΝ ΠΗΓΗ"

Αρχική » Ανακυκλώνουμε – Τί & Πώς;

Ανακυκλώνουμε – Τί & Πώς;

Επικοινωνία

(+30)2610222259______________Email: anakyklwnw@gmail.com
Ώρες λειτουργίας αποθήκης
Σάββατο: 10:00-15:00

ΟΛΑ ΣΕ ΜΙΑ ΑΝΑΚΥΚΛΩΝΩ-05_Page_1_for_site

Τα παραπάνω υλικά πρέπει να είναι διαλεγμένα, καθαρά. 

Πρέπει να τα τακτοποιείτε οι ίδιοι στα αντίστοιχα κουτιά, υποδοχές ή σάκους ανάλογα με τη σήμανση. Η διαλογή στην πηγή είναι απαραίτητη.

Δώστε έμφαση στο να ακολουθείτε σχολαστικά τις οδηγίες ανά είδος υλικού, οι σημαντικότερες εκ των οποίων είναι γραμμένες και στη σήμανση. Ενημερωθείτε για υλικά καθημερινής χρήσης που δεν ανακυκλώνονται ενώ υπάρχει πεποίθηση για το αντίθετο.

Παρακαλούμε να μην αφήνετε τα υλικά σας στην είσοδο, ή εκτός των προκαθορισμένων θέσεων αφενός γιατί έτσι επιβαρύνονται τα μέλη – εθελοντές μας που βρίσκονται εκεί για άλλες εργασίες αλλά και γιατί δεν συνάδει με το μοντέλο της ίδιας της διαλογής στην πηγή και τη λειτουργία της ΚΟΙΝΣΕΠ.

Παρακαλούμε τέλος, αν μπορείτε, τα υλικά σας, τα οποία διαπιστώσατε με την βοήθειά μας ότι δεν είναι ανακυκλώσιμα, να τα μεταφέρετε οι ίδιοι στους κάδους σκουπιδιών του δήμου.

Μπορείτε και εσείς να φέρνετε τα παραπάνω ανακυκλώσιμα υλικά στην αποθήκη μας στο Ρίο, κάθε Σάββατο στο ωράριο λειτουργίας μας.

Εναλλακτικά κάθε Τετάρτη 5 με 7 το απόγευμα, είμαστε με το φορτηγό μας στο πάρκινγκ Καλεντζώτη, ειδικά για ηλεκτρικά, τηγανέλαια, καθώς και μεγάλες διαλεγμένες ποσότητες άλλων υλικών.

Η «Ανακυκλώνω στην πηγή» δημιουργεί ένα νέο μοντέλο οργάνωσης στα πλαίσια της κοινωνικής οικονομίας, με διαφάνεια και διαρκή συμμετοχή της κοινωνίας στις λειτουργίες του. Σκοπός μας είναι η λειτουργία τετραπλού κάδου σε κάθε γειτονιά με ταυτόχρονη ύπαρξη 4 τσαντών ανά νοικοκυριό για 4 ομάδες ανακυκλώσιμων υλικών.

Στο προηγούμενο διάστημα επισκεπτόμασταν επιχειρήσεις και δημόσιες υπηρεσίες για παραλαβή διαλεγμένου υλικού, κυρίως για λόγους βιωσιμότητας, ώστε να είμαστε σε θέση να καλύπτουμε τα έξοδα λειτουργίας μας. Σήμερα το μοντέλο μας αλλάζει, κύρια διότι αυτό δεν μεταφέρει το σωστό μήνυμα, δεν είναι δηλαδή συμβατό με το μοντέλο μας να μαζεύουμε και τελικά διαλέγουμε εμείς τα υλικά για λόγους επιβίωσης.

Οι επιχειρήσεις και οι πολίτες που θέλουν να έχουν θετικό αποτύπωμα στην πραγματική ανακύκλωση ενθαρρύνονται να μεταφέρουν τα υλικά τους με ίδια επαγγελματικά μέσα εφόσον είναι σε θέση, συμμετέχοντας έτσι άμεσα στην πραγματική ανακύκλωση και στο εγχείρημα της ΚΟΙΝΣΕΠ.

Σε τακτά διαστήματα, διοργανώνουμε το περίφημο Repair Cafe, έναν παγκόσμιο θεσμό που εκπροσωπούμε στην Ελλάδα, βοηθώντας σας να επισκευάσετε μαζί με τους τεχνικούς του Repair Cafe ηλεκτρικές και ηλεκτρονικές συσκευές και όχι μόνο, με εκπληκτικά αποτελέσματα. Οι τεχνικοί μας του repair cafe όμως πέρα από αυτό επισκευάζουν οι ίδιοι αρκετούς υπολογιστές και οθόνες από τα υλικά που έρχονται στην αποθήκη και τα χαρίζουν σε σχολεία.

Οι εγκαταστάσεις μας αποτελούν έναν υποδειγματικό χώρο κατάλληλο για εκπαίδευση και των μικρών μας φίλων.
Πολλά σχολεία έρχονται εκδρομές για βιωματική εκπαίδευση στους χώρους μας. Επικοινωνήστε με την Διοικούσα Επιτροπή για μια τέτοια επίσκεψη και προετοιμάστε τα παιδιά ζητώντας τους να φέρουν από το σπίτι τους σε μια τσάντα ότι εκείνα πιστεύουν πως είναι ανακυκλώσιμα για να τα διαλέξουμε μαζί και να τα αποθέσουν μόνα τους στο κατάλληλο σημείο, στις εγκαταστάσεις μας

Συνεργαζόμαστε με τον Ελληνικό Οργανισμό Ανακύκλωσης (ΕΟΑΝ) και υποστηρίζουμε με το ανθρώπινο δυναμικό μας τις ειδικές δράσεις του για την επαναχρησιμοποίηση και το Repair Cafe μας στην Αθήνα ή άλλες πόλεις μετά από πρόσκλησή του.

Συμμετέχουμε σε όλες τις εκδηλώσεις και συμβούλια στην πόλη που αφορούν την διαχείριση απορριμμάτων καθώς και σε πρωτοβουλίες για ευρύτερα περιβαλλοντικά θέματα με έμφαση στην λεπτομέρεια

Παρέχουμε με χαρά συμβουλευτικές υπηρεσίες ή και μεταφέρουμε όση τεχνογνωσία μπορούμε σε αντίστοιχες προσπάθειες σε άλλες πόλεις στην Ελλάδα που έρχονται σε επαφή μαζί μας για αυτόν τον σκοπό.

Συνεργαζόμαστε με συνεταιριστικά εγχειρήματα στην Ελλάδα όπως το συνεταιριστικό οικοσύστημα της Καρδίτσας, ο BioCoop της Θεσσαλονίκης, η Καλλονή Κελλιά και η ΠΡΟ.ΣΥ.ΝΑΤ. Στην αποθήκη μας μπορείτε να προμηθεύεστε οικολογικά καθαριστικά της ΒΙΟΜΕ, της επιχείρησης του κατειλημμένου εργοστασίου από τους εργαζόμενούς του στην Θεσσαλονίκη, στηρίζοντας την προσπάθειά τους.

Συμμετέχουμε σε ευρωπαϊκά fora όπως το ευρωπαϊκό forum στις Βρυξέλλες για την κοινωνική οικονομία ως παράδειγμα βέλτιστης πρακτικής εκ μέρους της χώρας μας.