"ΑΝΑΚΥΚΛΩΝΩ ΣΤΗΝ ΠΗΓΗ"

Αρχική » Uncategorized » Το Μεγάλο Κυνήγι των Μικροπλαστικών ξεκίνησε!

Το Μεγάλο Κυνήγι των Μικροπλαστικών ξεκίνησε!

Αρχείο

Αρχείο

Το «μεγάλο κυνήγι των μικροπλαστικών» είναι μία δράση που έχει στόχο την καταγραφή των μικροπλαστικών και μεσοπλαστικών στην ακτογραμμή της Ελλάδας.

Πρόκειται για την πρώτη πανελλήνια πρωτοβουλία για συλλογή μεγάλου όγκου δεδομένων για την αποτύπωση του ρυπαντικού φορτίου από μικροπλαστικά και μεσοπλαστικά στις ελληνικές ακτές, με την πολύτιμη συμβολή των πολιτών όλων των ηλικιών, που καλούνται να συμμετέχουν σε αυτή την επιστημονική έρευνα.

Η δράση υλοποιείται από την SoSCIety στο πλαίσιο του προγράμματος «Σημεία Στήριξης» και σε συνεργασία με την Οικολογική Κίνηση Πάτρας (ΟΙΚΙΠΑ), το Εργαστήριο Θαλάσσιας Γεωλογίας και Φυσικής Ωκεανογραφίας, Τμήματος Γεωλογίας, Πανεπιστημίου Πατρών και την Δρ. Χρυσή Καραπαναγιώτη, Αν. Καθηγήτρια, Τμήματος Χημείας, Πανεπιστημίου Πατρών.

Σήμερα πραγματοποιήθηκε στην Πλαζ της Πάτρας επίδειξη της εργασίας στο πεδίο, από τη συντονίστρια του έργου Σταυρούλα Κορδελά προς τα μέλη της ΟΙΚΙΠΑ, προκειμένου να γίνουν «πολλαπλασιαστές» της προσπάθειας.

Η ανεύρεση και καταγραφή των μικροπλαστικών γίνεται τελικά με πολύ απλό και εύκολο τρόπο και έτσι, αξιοποιώντας την επιστήµη των πολιτών ως εργαλείο για τη συλλογή µεγάλου όγκου δεδοµένων, κάθε απλός (και ενεργός) πολίτης μπορεί να γίνει… «κυνηγός μικροπλαστικών»!!!

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΕΔΩ: https://www.sosciety.info/microplastics-hunt-greece?fbclid=IwAR2jTyQB_t5xmTKq9GQF84fIFvBiVfLgZDav-gx_8Z8r2IY2uZ8Dd2Et6hI

Advertisement

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρχείο

Αρέσει σε %d bloggers: