"ΑΝΑΚΥΚΛΩΝΩ ΣΤΗΝ ΠΗΓΗ"

Αρχική » Uncategorized » Κορωνοιός και ανακύκλωση: ως τρεις ημέρες μπορεί να ζει ο ιός σε υλικά όπως το χαρτόνι και το πλαστικό.

Κορωνοιός και ανακύκλωση: ως τρεις ημέρες μπορεί να ζει ο ιός σε υλικά όπως το χαρτόνι και το πλαστικό.

Αρχείο

Αρχείο

6a2ac3b32ebed876014591970de17106

Αναδημοσιεύουμε – και μεταφράζουμε ένα κομμάτι – απο το αμερικανικό WasteDive.com όπου περιγράφονται οι κίνδυνοι μετάδοσης του κορωνοιού στους εργαζόμενους της ανακύκλωσης και στην κοινότητα μέσω των υλικών ανακύκλωσης.
«.Παρόλο που παραμένει γενικά παραδεκτό ότι η αναπνευστική μετάδοση είναι ο υψηλότερος και συνηθέστερος κίνδυνος, άρχισαν να κυκλοφορούν νέες έρευνες την περασμένη εβδομάδα, γεγονός που εγείρει επίσης συνεχιζόμενες ανησυχίες σχετικά με τη μετάδοση του ιού απο τις επιφάνειες.

Τα ευρήματα – που δημοσιεύονται από το Εθνικό Ινστιτούτο Αλλεργίας και Λοιμωδών Ασθενειών (NIAID), τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC) και πολλαπλά πανεπιστήμια – δείχνουν ότι το COVID-19 μπορεί να ζει σε υλικά όπως το χαρτόνι και το πλαστικό, ως τρεις ημέρες. Αυτό έχει ωθήσει τους παρόχους υπηρεσιών σε ολόκληρη τη χώρα να αλλάξουν τις πολιτικές συλλογής τους, με ορισμένους να δηλώνουν ότι δεν θα συλλέξουν αφημένα αντικείμενα έξω από τσάντες ή κάδους ή δεν θα συλλέξουν καθόλου ανακύκλωση.

Ένας εκπρόσωπος του NIAID δήλωσε στην Wave Dive ότι κανείς από την ομάδα του δεν ήταν διαθέσιμος για να απαντήσει σε ερωτήσεις σχετικά με τις επιπτώσεις για τα απόβλητα και τους εργαζόμενους στην ανακύκλωση, ακόμη και μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, «λόγω της προτεραιότητας του ερευνητικού τους έργου».

Η τρέχουσα καθοδήγηση από το CDC και την Υπηρεσία Ασφάλειας και Υγείας των ΗΠΑ (OSHA) αναφέρει ότι δεν απαιτούνται πρόσθετες προφυλάξεις για το χειρισμό των στερεών αποβλήτων που ενδέχεται να μολυνθούν, πέρα ​​από τον κανονικό εξοπλισμό ατομικής προστασίας (PPE) που χρησιμοποιείται για ιατρικά απόβλητα. Η OSHA δεν σχολίασε τα ευρήματα του NIAID ή άλλα σχετικά ερωτήματα που προκύπτουν από τη δημοσίευση.

Ο Peter Dooley, ανώτερος συντονιστής έργου στο Εθνικό Συμβούλιο για την Ασφάλεια και την Υγεία στην Εργασία (COSH) δήλωσε ότι αυτή η κατάσταση θέτει όλους τους εργαζόμενους σε «αυξημένο κίνδυνο», αλλά αυτή τη στιγμή οι οδηγίες αφορούν την αναπνευστική μετάδοση ως τον πρωταρχικό και πιο πιεστικό παράγοντα.

Εν τω μεταξύ, πολλοί χειριστές έχουν εγείρει ερωτήματα σχετικά με την αλληλεπίδραση με την ασθένεια κατά το χειρισμό του περιτυλιγμένου υλικού και ενδεχομένως μπορεί ακόμη και να την διαδίδουν μεταξύ συναδέλφων ή κατά μήκος της διαδρομής…»

Ολόκληρο το άρθρο εδώ: https://www.wastedive.com/news/coronavirus-covid-waste-recycling-safety-collection-mrf/574359/

Advertisement

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρχείο

Αρέσει σε %d bloggers: