"ΑΝΑΚΥΚΛΩΝΩ ΣΤΗΝ ΠΗΓΗ"

Αρχική » Uncategorized » Το workshop της «Ανακυκλώνω στην πηγή» στο TEDxPatras 2019 στις 7 Δεκεμβρίου

Το workshop της «Ανακυκλώνω στην πηγή» στο TEDxPatras 2019 στις 7 Δεκεμβρίου

Αρχείο

Αρχείο

2019.2Η συζήτηση για την ανακύκλωση γίνεται ολοένα και πιο συχνή τα τελευταία χρόνια. Είναι αρκετά υπολογίσιμο το ποσοστό των υποστηρικτών της, είναι βέβαια μετρήσιμο και εκείνο των καχύποπτων απέναντι στη διαδικασία. Όσο η συζήτηση εντείνεται, ενισχύεται ο προβληματισμός για το αν οι πολίτες είναι ουσιαστικά ενημερωμένοι για τη διαδικασία της ανακύκλωσης. Γιατί είναι μια καθημερινή συνήθεια με σημαντικό οικολογικό αποτέλεσμα, φτάνει να γίνεται σωστά! Γιατί δεν είναι δυνατόν να ανακυκλωθούν όλα τα υλικά, ακόμα και αν υπάρχει μια γενικευμένη αντίληψη. Γιατί αν πραγματικά θέλουμε  να συνδράμουμε, θα πρέπει να είμαστε σωστά ενημερωμένοι.

Αυτό προτάσσει η Κοινωνική και Συνεταιριστική Επιχείρηση «Ανακυκλώνω στην πηγή» της οποίας στόχος είναι η καλλιέργεια περιβαλλοντικής συνείδησης μέσα από την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση του κόσμου αναφορικά με την πρακτική της Ανακύκλωσης. Ανάμεσα στις δράσεις επικοινωνίας, προγραμματίζει και ημέρα ανακύκλωσης στην οποία καλεί το κοινό να συγκεντρώσει ηλεκτρικές και ηλεκτρονικές συσκευές εκτός χρήσης, όπως κινητά τηλέφωνα, τηλεοράσεις, συσκευές σταθερής τηλεφωνίας, εκτυπωτές και άλλες σχετικές συσκευές. Στο πλαίσιο αυτής της προσπάθειας η επιχείρηση «Ανακυκλώνω στην πηγή» φιλοξενείται από το TEDxPatras 2019 και προγραμματίζει την υλοποίηση διαδραστικού παιχνιδιού με συνολική διάρκεια τα είκοσι λεπτά. Πρόκειται για ένα παιχνίδι αρχικής και βασικής πληροφόρησης για την Ανακύκλωση, καθώς έχει διαπιστωθεί ότι οι πολίτες δεν είναι επαρκώς ενημερωμένοι για το τι ακριβώς μπορεί να ανακυκλωθεί. Το workshop που θα υλοποιηθεί  στις 7 Δεκεμβρίου θα δημιουργήσει στους συμμετέχοντες το εξής δίλημμα: ποιο υλικό μπορούν να διαλέξουν για να ανακυκλωθεί τελικά; Εννιά υλικά, για τα οποία υπάρχει η πεποίθηση- χωρίς ωστόσο να είναι σωστή- ότι ανακυκλώνονται, θα τοποθετηθούν μπροστά στους συμμετέχοντες μαζί με άλλα έντεκα, που πράγματι ανακυκλώνονται. Είναι εκείνη η στιγμή που θα πρέπει να αποδείξετε ότι είστε σωστά ενημερωμένοι για το ποια υλικά είναι δυνατόν να ανακυκλωθούν!

Και αν ακόμα σκεφτείτε ότι η διαδικασία της ανακύκλωσης είναι γνώριμη ή ενδεχομένως ανώφελη σας καλούμε να αναρωτηθείτε αν πραγματικά είστε βέβαιοι γι΄αυτό που πιστεύετε. Σε κάθε περίπτωση το παιχνίδι «Ανακυκλώνω στην πηγή» που θα πραγματοποιηθεί  κατά τη διάρκεια του TEDxPatras 2019 αποτελεί καλή αφορμή για να απαντηθούν σχετικές απορίες σας.

Advertisement

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρχείο

Αρέσει σε %d bloggers: