"ΑΝΑΚΥΚΛΩΝΩ ΣΤΗΝ ΠΗΓΗ"

Αρχική » Uncategorized » ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αρχείο

Αρχείο

ΚΟΙΝΣΕΠ «Ανακυκλώνω στην πηγή»

Σε θετική κατεύθυνση το πρόγραμμα της δημοτικής αρχής για την διαλογή των απορριμμάτων στην πηγή.

 

Χαιρετίζουμε με ικανοποίηση την χτεσινή τοποθέτηση της δημοτικής αρχής στο δημοτικό συμβούλιο με την εισήγηση του αντιδήμαρχου κ.Κορδά, για την υιοθέτηση της αναγκαιότητας-και μόνης λύσης, ανακύκλωση των απορριμμάτων με διαλογή στην πηγή.

 

Εμείς σαν Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση Ανακύκλωσης στην πηγή, έχοντας ήδη προχωρήσει σε ανακύκλωση με διαλογή στην πηγή εκατόν πενήντα έξη (156) τόνων χαρτιού, πλαστικού και αλουμινίου το τελευταίο δεκάμηνο (που κατά 60% θα πήγαιναν στην Ξερόλακκα) εκτιμάμε σαν θετικό βήμα την απόρριψη της δημιουργίας φαραωνικών εργοστασίων και την βούληση που εξήγγειλε η δημοτική αρχή για σύστημα ανακύκλωσης και κομποστοποίησης.

 

Σε κάθε περίπτωση καλούμε τους πολίτες να στηρίξουν και να συμμετέχουν στην προσπάθεια διεκδίκησης των απαραίτητων πόρων για την υλοποίηση του εγχειρήματος γιατί όπως πολύ σωστά είπε ο δήμαρχος κ.Πελετίδης «για το εργοστάσιο υπάρχουν 25 εκατομμύρια ευρώ, για τον δικό μας σχεδιασμό δεν υπάρχουν?».

 

Οι πολίτες της πόλης και το αχαικό περιβάλλον μόνο να κερδίσουν έχουν από αυτήν την επιλογή ενώ οι μόνοι που χάνουν είναι τα ιδιωτικά συμφέροντα και οι εκπρόσωποί τους.

 

Καλούμε επίσης την δημοτική αρχή να στηρίξει τις ουσιαστικές συνεταιριστικές  προσπάθειες ανακύκλωσης ώστε να απλωθούν σε όλη την πόλη και την περιφέρεια, αφού βασικός σκοπός τους (που περιλαμβάνεται και στο καταστατικό ίδρυσης) είναι να αποδώσουν στην πόλη και την κοινωνία τα έσοδα από την ανακύκλωση των απορριμμάτων.

 

Πάτρα 6/11/2014

 

ΚΟΙΝΣΕΠ «Ανακυκλώνω στην πηγή»

 

Υπεύθυνος Τύπου: Αλέξανδρος Βρακατσέλης , 6945866861.

Advertisement

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρχείο

Αρέσει σε %d bloggers: